Om mig

Snabbfakta

Född: 19 december 1996
Bor: I Umeå (med sambo Rebecca Öhrn)
Hemstad: Järfälla
Familj: Mamma Ingalill, Pappa Anders och Vovve Wilma
Moderklubb: Sundbybergs IK
Bästa skidminne: Då jag besegrade köldastman till säsongen 2015
Intressen: Jag är svag för pyssel, fotografering, matlagning och lära Wilma konster

Vem är jag?

Jag heter Malin Börjesjö och är 19 år. Min hemort är Järfälla trots att jag heter Börjesjö, vilket tydligen är en sjö i Jämtland. Järfälla är en mysig förort nord-väst om Stockholm, nej, vi har ingen tunnelbana och ja, det finns skog (och vilda djur (!?)) där.

Att jag började åka längdskidor var i grund och botten tack vare min mormor. Hon både kommer från och är bosatt på Sollerön i Mora. När jag och mina två kusiner, Emilotte och Amanda, var små brukade hon dra med oss på skidturer runt golfklubben på Sollerön (som såklart innehöll en obligatorisk fikapaus i mitten). Då va jag inte mer än 6-7år men det dröjde tills 12år då jag började i min första skidklubb, Sundbybergs IK.

Sundbybergs IK har sedan hjälp mig otroligt mycket sedan dess. Eftersom jag inte kommer från den typiska ”skidåkarfamiljen”, då jag var mina föräldrars tekniktränare från 6 års ålder, har jag fått den hjälp jag behöver från min klubb. Tack vare denna hjälp och alla ideella tränare kapade jag min tid på kortvasan från 3 timmar och 45minuter till 2 timmar och 31 minuter redan efter ett år och det var denna utveckling som gav mig motivation till att fortsätta åka längdskidor.

Jag har med denna bakrund spenderat 4 år på skidgymnasium i Mora med en fantastisk klass som bara gav mer inspiration till att fortsätta med längdskidåkning. Därav landade jag efter gymnasietiden i Umeå och på ESC (elitskidcentrum). På ESC får elitaktiva längdskidåkare möjlighet att kombinera längdskidor och studier. Därav kan jag kombinera programmet jag läser, Civilingenjör i Industriell ekonomi, med all träning som måste genomföras. Efter hektiska första veckor har jag landat i en sund vardag med träning, plugg och lite fritid.